بررسی علت تغییرات سود عملیاتی "رافزا"
به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت رایان هم افزا در خصوص تغییرات بیش از 30 درصدی سود عملیاتی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1403 نسبت به دوره مشابه سال قبل توضیحاتی ارائه نمود.
یک کارشناس انرژی گفت: اگر فشار افزایی پارس جنوبی به موقع صورت نگیرد تولید بنزین در پالایشگه ستاره خلیج فارس به مشکل برخواهد خورد.
مهران مرادعلی از کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه مسئولان صنعت نفت ایران در سالهای اخیر برنامه ریزی کرده اند تا قدم هایی را در خصوص فشار افزایی پارس جنوبی بردارند گفت: صرف برنامه ریزی برای فشار افزایی نمی تواند ما را به هدف برساند بلکه در کنار برنامه ریزی باید تلاش نیز صورت گیرد.
وی ادامه داد: در وهله نخست مسئولان می بایست مجوزات لازم را برای این منظور اخذ می کردند و بعد اقدام به عقد قرارداد می شد در صورتیکه هم اکنون قرارداد فشار افزایی منعقد شده اما مجوزات لازم هنوز اخذ نشده و این مسئله منجر به طولانی شدن پروسه فشار افزایی خواهد شد.
مرادعلی با تاکید براین که میدان گازی پارس جنوبی تنها تأمین کننده گاز ایران نیست اما بزرگترین میدان گازی مشترک ایران به شمار می رود تصریح کرد: قطری ها تمام اقدامات لازم برای فشار افزایی گاز را انجام داده اند و این مسئله در کنار تعلل ایران موجب می شود در سالهای نچندان دور دیگر گازی برای ایران باقی نماند.
این کارشناس انرژی ادامه داد: پارس جنوبی فقط گاز کشور را تأمین نمی کند بلکه میعانات گازی تولید شده در این میدان بخش قابل توجهی از بنزین کشور را تأمین می کند و حتی بخشی از این میعانات صادر می شود که اگر مسئولان زودتر فکری به حال فشار افزایی میدان پارس جنوبی نکنند قطعاً در صادرات میعانات گازی و تولید بنزین دچار مشکلات جدی خواهیم شد زیرا که هم اکنون یکی از بزگترین پالایشگاه های کشور با میعانات گازی پارس جنوبی فعالیت می کند.
مرادعلی خاطرنشان کرد: نزدیک به 40 درصد از بنزین تولیدی کشور با میعانات گازی پارس جنوبی تولید می شود که عدم اجرای این طرح منجر به افزایش ناترازی بنزین در کشور می شود بنابراین تحقق اهداف کمی برنامه هفتم هم در زمینه تولید گاز و هم تولید بنزین به گونه ای به طرح فشار افزایی وابسته است.
این کارشناس انرژی تصریح کرد: مجتمع پارس جنوبی با فرآورش گاز برداشت شده از میدان مشترک پارس جنوبی افزون بر تأمین بیش از 73 درصد از نیاز کشور به گاز در بخش خانگی و صنعتی، حجمی بالا از میعانات گازی و دیگر فرآورده های گازی را نیز تولید می کند که ضمن تأمین خوراک مورد نیاز صنایع کشور، صادرات و ارزآوری قابل توجهی در رشد و چرخش اقتصادی کشور دارد که این موضوع باید مورد توجه مسئولان ارشد اجرایی کشور قرار گیرد که اگر فشار افزایی پارس جنوبی به موقع صورت نگیرد دیگر نمی توان این عقب افتادگی را جبران کرد.
{{name}}
{{content}}